Meest gestelde vragen

Bij deze hebben we voor u de meest gestelde vragen over een visum aanvraag naar Turkije op een rijtje gezet. Een e-visum aanvragen is namelijk super simpel en super makkelijk, maar we kunnen ons voorstellen dat u toch nog wat vragen heeft. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via het contact formulier op deze website.

Wat is een e-visum

Het e-visum (Turks visum) is de vervanger van het normale Visum die u in het verleden kon krijgen bij aankomst in Turkije. Dit is vanaf heden niet meer mogelijk om ter plekke te regelen daarom moet u nu voordat u naar Turkije gaat de beschikking hebben over dit e-visum. Via onze website kunt u deze meteen bestellen ook al is de aankomstdatum nog ver weg of juist dicht bij, wij leveren voor 25,- p.p. uw e-visum binnen 24 uur (vaak binnen enkele uren) bij u digitaal in de e-mail, dus is inclusief alle kosten en dus een totaal prijs per persoon, per visumaanvraag.

Is een e-visum verplicht?

Om Turkije in te komen is het verplicht om de beschikking te hebben over een visum, anders komt u Turkije niet in. Aangezien het per heden niet meer mogelijk is om ter plekke makkelijk aan een visum te komen is een e-visum nu min of meer verplicht geworden om vooraf te bestellen, via onze site kunt u gemakkelijk een toeristenvisum voor Turkije aanvragen en betalen via bijvoorbeeld iDeal of MisterCash.

Moet mijn kind ook een e-visum hebben?

Ja, voor elk persoon ongeacht zijn/haar leeftijd is een e-visum verplicht om Turkije binnen te komen. Deze dient u altijd vooraf te regelen online.

Krijgt iedereen een E-visum of moet ik nog ergens rekening mee houden?

Er zijn wel een aantal voorwaarden voordat u een e-visum krijgt, maar normaal gesproken wordt de aanvraag voor een visum gewoon gehonoreerd. Via ons echter kunt u alleen als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft een e-visum aanvragen, heeft u een andere nationaliteit dan raden we u aan om contact op te nemen met de Turkse ambassade voor meer informatie.

Welke documenten heb ik nodig voor een visum aanvraag?

U heeft een geldig reisdocument (zoals een paspoort of identiteitskaart) nodig welke nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije. Mocht u hier niet de beschikking over hebben dan moet u eerst deze regelen, en daarna de aanvraag voor uw visum doen. Mocht u het andersom doen dan wordt uw e-visum ongeldig verklaard omdat hij niet meer overeenkomt met uw reispapieren.

Hoelang is het visum voor Turkije geldig?

Het visum is 180 dagen geldig waarvan u maximaal 90 dagen achter elkaar in Turkije mag verblijven. Gaat u regelmatig naar Turkije dan hoeft u dus niet voor elke reis apart een visum aan te schaffen want hier zit geen limiet aan zolang dit maar binnen de 180 dagen is.

Hoe snel heb ik mijn e-visum na betaling binnen?

Als u binnen 3 maanden naar Turkije gaat dan heeft u uw e-visum binnen 24 uur per e-mail binnen, heeft u uw aankomstdatum voor Turkije verder gepland staan dan 3 maanden vanaf nu dan kunnen we uw aanvraag nog niet doorzetten. Het is namelijk niet mogelijk om deze al zo vroeg aan te vragen bij de Turkse Ambassade. Wij kunnen uw bestelling al wel klaar zetten zodat we deze later alsnog voor u kunnen aanvragen.

Ik heb een fout gemaakt bij de aanvraag, hoe wijzig ik dit?

Dit kan helaas niet, zodra u namelijk betaald heeft wordt uw aanvraag automatisch doorgezet en verwerkt bij de desbetreffende instanties. Hier zijn geen mutaties meer in mogelijk en de enige oplossing is uw aanvraag opnieuw doen met de juiste gegevens.

Mijn visum aanvraag is fout gegaan, maar ik heb wel betaald en nu?

Als u uw e-visum aangevraagd heeft en deze is vervolgens afgewezen dan heeft u geen recht op geld terug. Ook als u fouten gemaakt heeft bij de aanvraag zelf heeft u geen recht op geld retour.  U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het kloppend maken van de aanvraag, hier kunnen wij niets in betekenen.

Kan ik mijn e-visum annuleren, wijzigen van aankomstdatum of gegevens wijzigen?

Nee dit kan niet, zodra de aanvraag is gedaan dan loopt hij al bij de desbetreffende instanties en kunnen er geen wijzigingen en/of mutaties van wat dan ook gemaakt worden.

Mijn E-visum klopt niet, wat nu?

Als uw e-visum niet klopt omdat bepaalde gegevens niet goed zijn ingevuld dan moet u helaas een nieuwe aanvraag doen, anders komt u Turkije niet in.

Kan ik ook voor andere mensen een e-visum aanvragen?

Zolang u alle gegevens bij de hand heeft zoals paspoort nr’s, de namen zoals vermelden op het paspoort etc. dan kan dit. Houd er goed rekening mee dat als de gegevens op een e-visum exact overeen moeten komen met de reispapieren anders komt u het land niet in, een Turks visum is verplicht.

Voor hoeveel mensen tegelijk kan ik een aanvraag doen?

Op dit moment kunt u voor meerdere personen tegelijk een e-visum aanvragen via onze website, bestaat uw reisgezelschap uit meer dan 6 personen dan is dit natuurlijk geen enkel probleem, deze groepsbestelling voor de e-visums kunt u via onze site doen.

Zijn jullie een officiële website van de Turkse overheid?

Dit zijn wij niet, wij zijn enkel een tussenpersoon voor u om een e-visum aanvraag zo makkelijk en simpel mogelijk te houden waardoor u o.a. met iDeal kunt betalen, dit is een service voor onze klanten die een visum nodig hebben waar veel mensen dankbaar gebruik van maken.